MANACOR NO ES TANCA

3-agosto-2018 • por Comentarios desactivados en MANACOR NO ES TANCA

“Mentre jo sigui el responsable de l’IEHM l’hipòdrom de Manacor seguirà oferint carreres. En cap moment hem plantejat la possibilitat de tancar l’hipòdrom” – Jaume A. Ramis, president de l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca Aquest dissabte passat es va convocar...
Pin It

Home » Actualitat, Entrevistes » MANACOR NO ES TANCA

“Mentre jo sigui el responsable de l’IEHM l’hipòdrom de Manacor seguirà oferint carreres. En cap moment hem plantejat la possibilitat de tancar l’hipòdrom” – Jaume A. Ramis, president de l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca

Aquest dissabte passat es va convocar un sopar de protesta a l’hipòdrom de Manacor amb motiu de la insatisfacció del sector cavallista amb la gestió de les instal·lacions. Què opina, com a responsable de l’Institut, d’aquesta mobilització?
Em pareix que és una bona iniciativa i que tenen tot el dret del món a fer-la. Fins i tot hi puc compartir alguns dels motius que he pogut veure en el manifest que circula per internet. És més, trob que podria ser un punt de partida per incentivar la unió i comunicació entre cavallistes que actualment està molt dispersa.
Els cavallistes en el seu manifest exposen els aspectes que consideren que s’han de millorar. Què pot dir respecte d’aquestes reivindicacions?
Em puc fer càrrec de les queixes que l’Institut pot solucionar. El tema del bar, el parc infantil, la il·luminació… això es pot solucionar sempre seguint els procediments marcats per la llei. De fet el concurs del bar s’està redactant. Hi ha altres temes que és el mateix món del trot a través de la Federació i clubs els qui han de decidir. No s’ha d’esperar que vengui una administració a determinar per on ha d’anar el futur del trot, i que aquest sigui més professionalitzat o més amateur.

A vostè se’l considera el motiu del declivi del recinte manacorí, acusant-lo de desatenció i desinterès… Què pot dir al respecte?
D’ençà que l’hipòdrom el gestiona l’Institut som l’equip que més pressupost hem destinat a la instal·lació i això que fins aquest juny no podíem fer inversions, perquè el conveni amb l’Ajuntament de Manacor no ho permetia. Una cosa que tenia clara des de l’inici era que el restaurant de la tribuna havia de funcionar. Per això feia falta que el concessionari hi tingués interès i que hi hagués aire condicionat. El concurs de l’aire ja és al Consell i pròximament es farà la convocatòria pública. La nostra intenció era que es pogués prorrogar un any més la concessió del restaurant mentre s’instal·lava l’aire i treure un nou concurs el 2019, però l’empresa que el gestionava no va voler seguir amb la gestió. Això ha fet que s’hagin encavalcat els dos concursos.
Per altra banda fa dos anys es va pintar tot l’hipòdrom que feia molts anys que no es feia, es va canviar la barrera de l’entrada principal que donava un aspecte pèssim, es va tancar l’accés al camí de les Bones Dones i es va tancar el portell de la corba on fa uns anys hi va haver un desgraciat accident, es varen condicionar els banys exteriors, etc. Evidentment queden moltes coses a fer i les tenim previstes, però crec que si no tinguéssim interès en l’hipòdrom tot seguiria igual de com ens el vàrem trobar.

Els cavallistes del Llevant acusen les carreres Premium, però sobretot als organitzadors de carreres, de la mort del trot a Manacor, pels canvis d’horaris i anul·lació de jornades que, segons manifesten, fan que els aficionats de tota la vida no sàpiguen quan ha d’haver-hi carreres i quan no. Sobre aquesta queixa què pot argumentar?
Crec que la gran majoria de carreres Premium són guanyades per menadors manacorins, suposo que ells també són cavallistes del Llevant. Bromes a part, he de dir que el calendari de carreres de tot l’any es fa públic a finals de l’any anterior i es publica a la web de l’Institut i de la FBT.

A més a principis de mes es fan cartells per recordar els dies i horaris de les reunions. Si xerrem de Manacor, aquest hipòdrom només té tres horaris a l’any: en estiu dissabte vespre per aprofitar la fresca, a l’hivern diumenge de matí per aprofitar les hores de sol i la resta de l’any dissabte horabaixa. A més enguany no s’ha suspès cap reunió i si ha plogut, s’ha fet l’esforç d’ajornar la reunió l’horabaixa o al diumenge següent.
Quant a les carreres Premium és per tots conegut que els dies i horaris vénen marcats per l’operador francès PMU i si es volen fer aquest tipus de carreres, t’hi has d’adaptar.

L’estat general de les instal·lacions hípiques es considera pels usuaris, en general, bastant inadequat. Sobretot reivindiquen que les pistes illenques no es troben en bones condicions, no tant en el material com en el manteniment que se’n fa d’elles. Segons al·leguen, de vegades no es passa la pista des del dia dels entrenaments fins a la primera carrera de la següent reunió hípica. És conscient d’aquestes queixes?
La peculiaritat dels hipòdroms de Mallorca és que són pistes de competició i d’entrenament a la vegada i acaben molt castigades. La prioritat és que estiguin en les millors condicions possibles els dies de competició i entrenament oficials. A més comptem amb l’assessoria tècnica d’un enginyer que dubto que n’hi hagi d’altres amb la seva experiència professional a Mallorca pel que respecte a pistes hípiques. Cadascú voldrà la pista en les condicions ideals pel seu cavall però s’ha de cercar un terme mitjà. Vull recordar que les pistes tenen un cost bianual de més de 150.000€ anuals en material.

Hi Ha hagut qualque usuari que li hagi manifestat personalment aquest malestar? Què s’ha fet al respecte?
Sempre he tingut la voluntat i disponibilitat a parlar amb tothom que tingués alguna proposta o queixa per intentar solucionar-ho i donar explicacions, però pel que respecta als temes del sopar protesta no he rebut cap queixa concreta. Sí que he percebut el malestar perquè no hi ha el bar obert al públic però com he dit, s’estan fent les passes que marca la normativa perquè es pugui obrir si hi ha empreses interessades.

Per quin motiu el bar/restaurant s’ha tancat?
Ho he explicat anteriorment. Els anteriors explotadors del bar-restaurant no varen voler prorrogar el contracte, tot i que hi tenien dret, i varen deixar les instal·lacions. Com he dit nosaltres teníem la intenció de treure el restaurant de dalt a concurs una vegada instal·lat l’aire condicionat, que fins al mes passat no podíem fer passa sense el vistiplau de l’Ajuntament de Manacor tot i tenir el projecte fet des del 2016. Fa mal treure un concurs per gestionar el restaurant sense aire. Per mor d’això ens hem vist obligats a accelerar les coses. Durant aquest temps també ens hem reunit amb associacions d’inclusió amb persones amb discapacitat com Estel de Llevant o APROSCOM, entre altres, per si volien dur la gestió del restaurant i preparar un concurs per aquest tipus d’associacions previst a la llei. Finalment han decidit que no podien assumir el projecte i al concurs s’hi podrà presentar qualsevol empresa.

Com és que a Palma, havent acabat la concessió del servei, es manté obert i a Manacor no?
A Palma l’empresa concessionària va manifestar el seu interès per presentar-se al concurs i els tècnics de l’Institut ens van informar de la possibilitat que poguessin seguir prestant el servei fins que s’adjudiqués el nou contracte qui el guanyés el concurs pensant en no generar perjudicis als usuaris.

Com a mesura provisional al tancament es va permetre durant un parell de setmanes que el Club de Minitrot oferís aquest servei per recaptar fons per a la pedrera del trot, una mesura amb la qual els usuaris se solidaritzaren i acceptaren. Per quin motiu se’ls va denegar seguir amb el servei?
Al saber que l’empresa que explotava el bar havia deixat l’hipòdrom de Manacor el club va demanar poder vendre begudes i entrepans per recaptar fons pel club. L’Institut mai s’ha oposat a aquestes iniciatives i trob que mai ho ha de fer per ajudar als clubs o entitats sense ànim de lucre. Això va generar crítiques de l’oposició dins el Consell de Mallorca i per no ficar al club dins polèmiques partidistes vàrem decidir no repetir l’experiència, almanco de moment.

La gent, amb els foodtrucks actuals hi està molt descontenta, pel mal servei que estan donant, pels preus excessius i el tracte inadequat dels responsables als usuaris. No s’han plantejat cercar una altra solució?
Aquestes queixes sí que m’han arribat i les vaig comunicar al responsable dels foodtrucks que ha assegurat que hi posaria remei. La solució és que funcioni el restaurant però mentre dura la tramitació per poder-ho fer, si algú vol una beguda o menjar alguna cosa, pot acudir a aquesta solució temporal com es fa a qualsevol fira o revetla d’estiu.

Es rumoreja que hi ha un interès personal en què durant l’estiu es mantingui el servei tal com està. Què pot comentar sobre aquests rumors?
Aquesta situació no és la desitjable. Com he dit, el meu interès és que s’obri el restaurant amb l’aire instal·lat com més aviat millor però hi ha una llei de contractes que s’ha de complir i unes revisions de la documentació que s’ha de realitzar pels tècnics de l’Institut i del Consell i això du un temps que és més del que voldríem.

Foto arxiu: 13 novembre 2013.

Una altra reivindicació és la manca de manteniment a les instal·lacions, deixant que elements com el trespol o les zones infantils es degradin fins a convertir-se en elements perillosos. De què depèn adequar-los i mantenir-los en un estat adequat?
Em sorprèn aquesta afirmació perquè precisament aquests tres anys s’ha formigonat tot allò que les arrels dels arbres havien aixecat a l’entrada i s’ha millorat el paviment del pas que hi ha entre la pista i les quadres que peguen a la carretera amb lloses de marès on hi havia hagut caigudes de gent major anys enrera. Quant a les zones infantils tot i haver revisat que no hi hagués material perillós o en mal estat mirarem si podem modernitzar els jocs infantils.

Fa anys que els cavallistes troben a faltar, de cada vegada més, carreres especials patrocinades. Demanen la cerca de patrocinadors per organitzar jornades interessants, amb activitats complementàries, similars a les de la festa anual de les Dames, per atreure públic i augmentar l’aposta interna. Quin és el motiu pel qual no s’està treballant visiblement en aquest sentit?
La idea dels patrocinis que hi havia fins abans de la crisi ha canviat totalment. Com a exemple puc comentar que pel Gran Premi Nacional de 2017 es van enviar 130 cartes a les 130 empreses que major facturació havien tingut de Mallorca els anys anteriors per si volien promocionar-se a la reunió més gran que tenim en tot l’any, sense cap condició prèvia, a canvi del patrocini que acordéssim. Només una empresa va contestar a la carta i tenia relació amb el trot.
Per altra banda la festa de les dames l’organitza el club de dames amb l’ajuda que li podem donar des de l’Institut, de la mateixa manera que el club d’amateurs se cerca els seus patrocinadors per donar obsequis a les carreres o el club de minitrot. Si el que es vol és complementar el premi que procura l’Institut a les carreres són els mateixos clubs o associacions que han de proposar el que volen fer.

Quant a l’aposta interna què s’està fent per reactivar-la?
L’aposta interna només sobreviurà si hi ha aposta externa i es pot jugar en massa comú. El jugador va a cercar on pot aconseguir un major rendiment i aquest es troba a internet. Hem reclamat diverses vegades al Govern Balear que encari la regulació de l’aposta hípica externa, però de moment no hi ha cap moviment.
Per altra banda allò que es feia antigament d’assegurar garantits ara no es pot fer. Som una administració i no podríem justificar tenir pèrdues si no s’arriba a un volum d’apostes mínim que cobreixi el garantit. Aquest problema no el té l’empresa privada.

Parlem d’un dels temes més controvertits… els premis. En el manifest es critica que són molt més baixos que a Palma, per quin motiu es va prendre aquesta decisió.
Fa dues legislatures quan l’Institut encara no gestionava Manacor, es va prendre la decisió que l’import mínim dels premis a Son Pardo fos de 1.000€, import que s’ha mantingut fins ara. Hi pot haver una certa diferència però això no ha de ser impediment per a qui vulgui córrer a Manacor ho pugui fer. També s’ha d’abandonar la idea que un hipòdrom competeix amb l’altre. Som a una illa on tenim dos hipòdroms a 40 kilòmetres de distància, un a la capital amb 1.000 metres de corda i homologat per organitzar curses suport d’aposta internacional i un altre amb 645 metres de corda i amb una gran afició. Cada hipòdrom ha de complir el seu paper. Salvant les distàncies, difícilment a 40km de París hi haurà un hipòdrom més petit que Vincennes que ofereixi el mateix volum de premis. Així i tot, a Manacor aquest estiu a cada reunió hi ha la carrera especial dotada amb un mínim de 1.500€, més el torneig de trotador francès que cobreix la FBT amb un mínim de 2.000€.

I quant al pagament dels premis? El conveni signat amb la Federació garanteix que no es tornaran a demorar tants de mesos en pagar-los com fins ara?
El conveni del 2017 va ser el primer que vàrem fer i com tota cosa que es fa per primera vegada hi pot haver problemes no prevists. Els problemes que hi va haver s’han intentat arreglar amb el conveni d’enguany i no s’ha de tornar a repetir la demora en el pagament. Recordem que amb aquest conveni és la Federació la que es fa càrrec del pagament dels premis que prèviament l’Institut ha aportat a la Federació. D’aquesta manera el cavallista cobra de la mateixa forma tant les carreres Premium com no Premium de manera que no té els maldecaps fiscals que li suposava que l’Institut pagués d’una manera i la Federació d’una altra. Avui dia la FBT ha pagat fins a mitjans de maig. Ha presentat una justificació a l’Institut que ha estat conforme i aquesta mateixa setmana ja podrà rebre un altre pagament per part de l’Institut i seguir pagant els premis amb normalitat.

Què passarà quan acabi la vigència d’aquest actual conveni?
Se’n faran de nous anualment. No queda altre remei en ser una subvenció nominativa que es pressuposta cada any.
D’ençà que el col·lectiu de cavallistes ha iniciat la seva mobilització, cap associació, entitat o administració s’ha manifestat al respecte. Per què aquest silenci?
Pel que respecta a l’Institut estem oberts a explicar tot allò que faci falta sobre la nostra gestió i tenim alguna que altra reunió particular. També és una mica difícil trobar un interlocutor del col·lectiu perquè no hi ha una organització constituïda com a tal que hagi encapçalat la protesta més enllà d’un grup de persones particulars. El que no volem de cap de les maneres és entrar dins jocs amb motivacions partidistes, ja que només cerquen el desprestigi de l’altre sense importar cercar solucions reals pel món del trot. Fa massa anys que el trot s’ha utilitzat per voler treure pit a uns o tirar-se’l pel cap a altres, i això, cansa.

Aprofitant la plataforma de comunicació amb els cavallistes que s’ofereix mitjançant aquesta entrevista, quin missatge vol enviar al col·lectiu?
Sobretot hi ha una cosa que m’agradaria que quedés clara, mentre jo sigui el responsable de l’IEHM l’hipòdrom de Manacor seguirà oferint carreres. En cap moment hem plantejat la possibilitat de tancar l’hipòdrom. És més, si hem lluitat per aconseguir que l’Ajuntament de Manacor donés el vistiplau a modificar i allargar el conveni de cessió de l’hipòdrom, és perquè hi volem invertir i millorar la instal·lació d’així com ens la trobàrem. Volem millorar les condicions de l’hipòdrom perquè els cavallistes de Manacor puguin realitzar la seva activitat i puguin recuperar el caire social del trot a la comarca que diuen que s’ha perdut.

Entrades Relacionades

Scroll to top
error: Content is protected !!